Skrydis į Daniją
Pasaulis

Gardžiausi danų patiekalai

Skrydis į DanijąKiekviena šalis gali pasigirti savo virtuve ir jos perlais. Italai turi picą ir lazaniją, Belgai – bulvytės, Airiai – krevetes. O koks maistas gardžiausias Danijoje? Jeigu skrydis į Daniją jau suplanuotas ir belieka nuspręsti, kur šioje šalyje lankysitės ir ką norėsite išragauti kol čia viešėsite. Mes pateiksime savo sąrašą geriausių danų patiekalų ir užkandžių.

– Smørrebrød –  tai atviri sumuštiniai, su didele įvairove priedų ant jų. Juos galim laikyti esminiais danų pietumis. Tai gali būti rugių duonos riekelė, pagardinta gausiu sluoksniu daržovių, salotų, kumpių, kiaušiniu. Šį patiekalą rasite praktiškai kiekvienoj maitinimosi įstaigoje.

– Wienerbrod – tai ypatinga daniška bandelė, kurios skonio nepamiršite ilgai. Ji gaminama iš sluoksniuotos sviestinės tešlos, todėl yra traški, viduje minkšta ir su kreminiu įdaru. Tačiau galite jų rasti ir su cinamonu, cukraus pudros glaistu ar rudu cukrumi.

Tarteletter – tai tešlos krepšeliai su įvairiais įdarais. Tradiciškai krepšeliai įdaromi šparagais, vištiena, ir baltu padažu, primenančiu bešamelio padažą.

– Nustebsite, tačiau košė yra labai daniškas patiekalas. Avižų ar ryžių košė su priedais yra kiekvieno mėgiamas ir sveikas patiekalas. Danai savo košes gardina riešutais, cinamonu, obuoliais, ir kitais gardėsiais.

– Frikadelės. Nustebote? Taip, danai mėgsta frikadeles ir pas mus jos nėra naujiena, tačiau Lietuvoje tai, ką valgo danai mes vadiname kotletais. Taigi, daniškos frikadelės-kotletai patiekiami su bulvėmis, raudonaisiais kopūstais, raugintais agurkėliais. Visai kaip ir pas mus.

Taigi, nors atrodo, kad danų maistas turėtų būti ypatingai lengvas ir elegantiškas, pasirodo, šios šalies gyventojai ne itin skiriasi ir nuo lietuvių. Mėsa yra dažnas ingredientas visuose patiekaluose, o ir garnyrai nėra itin išskirtiniai.

Domina pigūs skrydžiai į Kopenhagą, Daniją? Kelionė į šią šalį suteiks galimybę pažinti naujus, dar neragautus skonius.