Išgirdus nutukimo, širdies ligų ir kraujagyslių susirgimų statistiką darosi baugu. Tuomet klausiame savęs: kas gi galėjo turėti įtakos tokiems pokyčiams žmonijoje? Atsakymas paprastas – žmonių mityba. Pesticidai, konservantai ir kiti cheminiai junginiai, masiškai naudojami maisto gamybos pramonėje ir nuo normų nukrypstantys mitybos įpročiai – tikras peilis sveikatai. Ką daryti? Atsakymas paprastas – subalansuota mityba ir ekologiškas maistas. Tačiau didesnė sveikų produktų kaina atbaido žmones ir verčia juos grįžti prie įprastų gaminių. Bet ar tai tikrai naudinga? Keletas priežasčių, kurios įrodys, jog ekologiškas maistas tikrai vertas aukštesnės kainos.
Nors iš pradžių daugelis žmonių organiškus ūkius vertino ganėtinai skeptiškai, su laiku jie tapo tokie populiarūs, kad šiandien kuriasi ištisos parduotuvės, restoranai ir net bendruomenės, kurios vartoja tik ekologiškus produktus. Taip atsitiko todėl, kad žmonės pastebėjo akivaizdų poveikį aplinkai, ekonomikai ir socialinei gerovei.
Visų pirma, sveikintinas ekologiškus ūkininkus kuriančių žmonių atsidavimas gamtai – kadangi pagal griežtus organiškus ūkius sertifikuojančių organizacijų reikalavimus negalima vartoti jokių pesticidų, nenatūralių trąšų ar kitų cheminių junginių, taip nekenkiama aplinkai, neišdeginami žemės plotai, kuriuose auginamas derlius. Na, o aplinkosauga – tai sritis, kuria jau kurį laiką rūpinasi daugelis žmonių visame pasaulyje. Taigi, galima teigti, kad ekologiškas maistas – tai kelias į geresnę aplinką.
Dar viena priežastis, kuri aukštesnes organiškų produktų kainas daro vertesnėmis – tai, jog ekologiškas maistas kur kas vertingesnis. Jame daugiau vitamino C, antioksidantų, omega-3 riebalų rūgščių. Taigi, norintys gauti daugiau naudingų medžiagų, gali drąsiai atsisakyti maisto papildų ir vartoti tik natūralius produktus.
Taip pat svarbu paminėti, kad ekologiškas maistas neturi GMO. Ir nors daugelis mokslininkų bando teigti, kad genetiškai modifikuoti organizmai neturi įtakos mūsų sveikatai, pagalvokite patys: ar augalų ir gyvūnų genai, sumaišyti tarpusavyje, gali būti nekenksmingi? Nors patys genetiškai modifikuoti mikroorganizmai, augalai ir gyvūnai gali neturėti neigiamo poveikio, jų metabolitinių produktų ar / ir negyvybingų genetiškai modifikuotų organizmų poveikis gali būti toksiškas ar alerginis, pasireikšti po kontakto su genetiškai modifikuotais organizmais praėjus tam tikram laikotarpiui.