Ne kartą teko girdėti žodžius ZOE maistas, tačiau taip iki galo ir neišsiaiškinote kas tai? ZOE maistas, tai gyvųjų bakterijų probiotikų prisotintas maistas. Dažnai ZOE produktas pilamas ant augalinio maisto- sriubos, salotos, daržovės, uogos ir t.t. Dėka jo, paprasti produktai tampa pilnaverčiu probiotiniu maistu. Šiame straipsnyje noriu supažindinti jus su šešiais nuostabiais receptais, kurie parodys kaip galite praturtinti savo kasdienius patiekalus.
Vasariškos salotos su ZOE
Vasaros dažnai mus džiugina ne tik nuostabiu oru, būtent vasarą galime pasidžiaugti šviežiais vaisiais ir daržovėmis iš nuosavo sodo ar daržo. Tačiau savo salotas galime paversti nuostabiu probiotiniu maistu. Leiskite daržovėms pradžiai bent prinokti, na o jau paskui griebkite ir neškite ant stalo, kadangi šios vasariškos salotos yra būtent Jums.
Porcijai šviežių salotų Jums reikės:
- 2 lapų jaunų burokėlių;
- 2 saujos špinatų lapelių;
- 1 agurko;
- 1 riekelės cukinijos griežinėlio;
- 1 pomidoro;
- 1 saujos iceberg salotų;
- 1/2 mėlynojo svogūno;
- prieskoniai -pipirai, Himalajų druska, krapai;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 3 virtuviniai šaukštai Zoe
ZOE jogurtas
Norite turėti savo pasigaminto jogurto su gausybe bifidobakterijų? Skaitykite receptą apačioje.
- 1 bananas;
- 1 šaukstas chia sėklų,;
- 150 ml kokosų pieno;
- 1 valgomasis šaukštas ZOE.
Viską suplakti maišytuvu- kokteiline, paliekame per naktį kambario temperatūroje, na o ryte galime megautis itin skaniais pusryčiais.
ZOE kokteilis
- 200-300 ml veganiško pieno (kanapių, sojos, migdolų, avižų, grikių);
- 2 bananai;
- Žiupsnelis cinamono/muskato;
- 2 arbatiniai šaukšteliai žalio krakmolo;
- 1 arbatinis šaukštelis ZOE;
Maišytuve išplakite veganišką pieną su bananais, įberkite cinamono/muskato. Į suplaktą masę įpilkite ZOE ir žalio krakmolo. Štai ir turite sveiką kokteilį. Mėgaukitės.
Burokėlių kotletai
- 500 g virtų burokėlių;
- 1 svogūno galvutė;
- 4 valgomieji šaukštai namų kruopų;
- 1 valgomasis šaukštas miltų;
- Prieskoniai pagal skonį;
- 1 arbatinis šaukštas ZOE.
Sutarkuojame virtus burokėlius ir svogūno galvutes. Įdedame manų kruopas, miltus bei ZOE. Paruoštą masę kepame, patiekiant užbarstome pasirinktų prieskonių.
Šaltibarščiai su ZOE
Na, o pabaigai tikra lietuviška klasika, tik šį kartą probiotiškai, su ZOE- viskas augalinės kilmės.
- 500 g burokėlių;
- 200 g agurkų;
- 20 g krapų;
- 30 g svogūnų laiškų;
- 1 litras augalinės kilmės pieno (kokosų pieno);
- 1 valgomasis šaukštas ZOE;
- 1 žiupsnelis druskos.
Įprastas šaltibarščių receptas pasikeičia tik tuo, kad iš pradžių reikia augalinės kilmės pieną parauginti su ZOE vieną ar dvi paras. Ir žinoma, tiesiog nededame kiaušinių. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais gabalėliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į didelį dubenį. Suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, supilkite ant viršaus ZOE kefyrą.
Daugiau informacijos galite rasti https://yerbamate.lt