Maistas,  Namai,  Ne į temą,  Sveikata

Iš ko pagaminti gaivias salotas?

salotos
salotos

Salotos Lietuvoje nėra itin populiarus patiekalas. Nors labai dažnai kalbama apie jų svarbą ir kodėl būtina rūpintis savo organizmu, tačiau lietuviai vis dar linkę valgyti riebiai ir labai sunkiai. Kaip alternatyva salotoms dažnai pasirenkamos mišrainės, kuriose yra apstu majonezo ir kitų riebalų.

Visgi, dietologai argumentuoja, kad salotos gali būti labai skanus patiekalas, tik reikia mokėti jas gaminti. Daugelis nuėję į restoranus džiaugiasi gaiviomis salotomis, tačiau grįžę namo bandę atkartoti liūdi, kad nepavyko. Svarbiausia yra bandyti, kadangi mokslas ir kartojimas garantuoja, kad galiausiai tapsite puikus salotų asas. Juolab, šiuo metu internete galima rasti labai daug įvairiausių puslapių, kur dalinamasi skaniausiais receptais.

Gaivių salotų gamyba nebus sudėtinga kai tiksliai pasirinksite komponentus ir mokėsite juos suderinti.

Tinkamas produktų dydis

Salotos bus kur kas skanesnės kai jos supjaustytos mažesniais gabaliukais. Dažniausiai lapinės daržovės būna plėšomos, tad natūralu, kad jų labai smulkiai supjaustyti tikrai nepavyks. Tačiau kalbant apie pomidorus arba agurkus – rekomenduojame pjaustyti kuo smulkiau, daugelis žmonių sutinka, kad smulkiai pjaustytos daržovės yra paprasčiausiai kur kas skanesnės. Tai psichologija, tačiau ji tikrai pasiteisina.

Geriausio aliejaus pasirinkimas

Salotos bus kur kas sveikesnės jeigu naudosite ir sveiką aliejų. Šiuo metu prekybos vietose galite matyti itin platų labai skirtingų salotų pasirinkimą, tačiau daugelis žmonių vis dar renkasi rafinuotą saulėgrąžų aliejų. Reikėtų nebijoti kiek lanksčiau pasižiūrėti į aliejus ir išbandyti ką nors naujo. Juk tai ir sveika ir salotos bus kur kas skanesnės.

Tradicinės ir kiek neįprastos daržovės

Daugelis turi labai klaidingą požiūrį į salotas, kadangi galvoja, kad jos sudeda iš lapų bei pomidorų. Jeigu išdrįstumėte išbandyti kiek kitokius produktus – pamatytumėte, kad salotos gali būti ne tik garnyras, tačiau ir pagrindinis patiekalas. Svarbiausia nebijoti bandyti.

Mėsa ir sūris lapuose

Salotos nėra vegetariškas patiekalas, tačiau dietologai tvirtina, kad į jas geriau nedėti mėsos arba sūrio produktų, kurie sukelia sunkumą. Daugelis žmonių skundžiasi, kad po tokių salotų skrandis kur kas labiau apsunksta, sunku darosi ką nors veikti.

Juk salotų pagrindas ir yra tai, kad jos yra lengvas patiekalas leisiantis jums skaniai pavalgyti ir tuo pačiu per daug neapkraus Jūsų skrandžio. Geriausia rinktis vegetariškas arba dar geriau – veganiškas salotas. Tokiu atveju pavalgysite, tačiau neaugs riebalai nenorimose vietose, o ir skrandis nebus per daug apkrautas.

Specialios pjaustyklės

Daugelis tvirtina, kad daržovių pjaustymas yra labai nemalonus darbas, tad nieko keisto, kad greta pagrindinio patiekalo daržovės kartais nepjaustomos tik todėl, kad… tingima. Tokiu atveju geriausia ir naudingiausia yra įsigyti specialias pjaustykles, kurios padėtų gana greitai susitvarkyti su dideliu kiekiu labai skirtingų daržovių kiekiu.

Vienos skirtos vienoms, o kitos – kitoms, taigi pagal dažniausiai naudojamus produktus įsigykite reikalingiausias.

Salotos gali kardinaliai pakeisti Jūsų gyvenimą. Kuo daugiau jų valgysite – tuo geriau jausitės, tad drąsiai išbandykite įvairiausius receptus, kad atradus skaniausią patiekalą galėtumėte jį valgyti kuo dažniau. Tuomet jausitės geriau, o ir atrodysite gražiau.