Daugelis mūsų kiekvieną rytą pradeda kavos arba arbatos puodeliu. Tai tarsi meditacija ir malonumas, kuris padeda pasiruošti nuostabiai darbo dienai. Prie to prisideda ne tik skani kava, tačiau ir kokybiški virduliai. Daugelis šiuolaikinių žmonių sunkiai įsivaizduoja gyvenimą be elektrinio virdulio. Apie jį nesusimąstoma iki tol, kol jis nesugenda. O skyrus šiek tiek dėmesio gedimų galima išvengti.
Virdulių priežiūra nėra sudėtinga ir atliekama gana reta. Svarbiausia yra jį reguliariai valyti. Tokiu atveju įranga jus džiugins ilgą laiką.
- CITRINŲ RŪGŠTIS. Tai puiki priemonė, kuri padeda pašalinti nešvarumus iš virdulio. Įpilkite šiek tiek rūgštelės į vandenį ir supilkite į virdulį. Palikite kelioms valandoms ir galiausiai užvirinkite. Jeigu virdulyje yra labai daug kalkių, tokiu atveju virinkite net kelis kartus. Galiausiai viską išpilkite ir virdulį išskalaukite su švariu vandeniu.
- ACTAS. Actas tai priemonė, kuri yra naudojama stengiantis išvalyti skirtingas įrangas. Virduliai – vieni iš jų. Actas labai puikiai pašalina net ir pačius didžiausius nešvarumus. Vėlgi, paprasčiausiai sumaišykite actą su vandeniu ir supilkite į virdulį. Lygiai taip pat rekomenduojama jį užvirti ir vėliau paprasčiausiai išpylus tirpalą perplauti įrangą su švariu vandeniu. Rezultatas – jokių kalkių.
- SODA. Jeigu kalkių yra labai daug – Jums puikiai pagelbės soda. Ją sumaišykite su vandeniu ir užpilkite ant kalkėtų vietų. Taip pat siūloma palaikyti ilgesnį laiko tarpą. Kartais net ir per naktį. Užvirinus taip pat palaikykite, kad soda suveiktų.
- GAZUOTI GĖRIMAI. Turbūt visiems ne kartą teko girdėti apie gazuotus gėrimus, kaip kad coca-cola, kuri labai puikiai nuvalo sudėtingus paviršius. Šiuo atveju jie taip pat tiks. Tačiau kad virdulio paviršius nebūtų nudažytas – siūlome pasirinkti bespalvius gazuotus gėrimus. Įpilkite gėrimą ir užvirinkite. Virdulys ne tik atsipils nuo kalkių, tačiau ir maloniai kvepės.
Jeigu po bet kurio iš valymo lieka kalkės – siūlome jas kiek pavalyti su dantų šepetuku. Taip nuvalysite labai įsiskverbusias kalkes.