Namai,  Paslaugos

Kavos aparato naudojimas ir priežiūra: ką daryti, kad nereikėtų nuolat taisyti?

Nė dienos be kavos! Jei toks tavo gyvenimo šūkis, greičiausiai namų virtuvės garbingiausioje vietoje stovi kavos aparatas. Ir nors kažkada gyvenai be jo, dabar savo gyvenimo neįsivaizduoji be galimybės ryte pasitaisyti puodelį kavos. O kas būtų, jei jis sugestų? Jei staiga vieną rytą nustoti duoti šį juodą, karštą ir aromatingą gyvybės eliksyrą? Žinoma, tam yra kavos aparatų remontas  https://enjoymeistrai.lt/servisas/kavos-aparatu-remontas/, tačiau kam remontuoti, kuomet gali tiesiog išvengti gedimo?

Todėl dalinamės keliais praktiškais patarimais, kaip prižiūrėti kavos aparatą namuose, kaip ruošti kavą, ką reikia žinoti ir ką daryti, jog šis tarnautų kuo ilgiau be jokių gedimų. Ir tai tikrai nėra sudėtinga.

Neverskite aparato dirbti tuščio

Kavos aparatą itin alina momentai, kuomet kavos malūnėlis sukasi tuščiame vakuume. Arba nėra pakankamai vandens ir siurblys siurbia orą iš vandens rezervuaro. Jei tai atsitiks kartą ar du, tikrai nieko tokio. Tačiau kuomet nuolat pritrūksta kavos pupelių ir vandens, kavos aparatui „sukeliamas stresas“ ir dažnai pasitaikantys epizodai kuomet aparatas sukasi tuščias, tai jau gali baigtis remonto poreikiu.

Tad kiekvieną kartą įjungdami aparatą, patikrinkite ar jame yra vandens, ar užteks kavos pupelių ir jei trūksta – papildykite.

Nenaudojate – išjunkite

Namuose naudojami, buitiniai kavos aparatai yra sutverti paruošti jums puodelį kavos ir būti išjungti. Daugelis šiuolaikinių  kavos aparatų turi funkciją, kuomet aparatas išsijungia, jei yra nenaudojamas tam tikrą laiką, dažniausiai 5, 10 ar 15 minučių. Jei jūsų aparatas tokios funkcijos neturi, tuomet išjunkite jį rankiniu būdu.

Šis nedidelis veiksmas leis sutaupyti elektros energijos, nepaisant to, jog tokiu režimu aparatas naudoja tikrai nedaug. Svarbiausia, jog jis neperkais, jam nebus jaučiamos neigiamos pasekmės, jei staiga dingtų elektra ar atsitiktų kažkas panašaus.

Palaikykite švarą

Švara ir tvarka yra tiesiog privaloma ten, kur yra gaminamas maistas ir gėrimai. Taip pat ir kavos aparate. Kiekvienas kavos aparatas turi tam tikrų erdvių ir detalių, kurias reikia reguliariai išvalyti. Dalis jų galima išimti ir įdėti į indaplovę, tad tai palengvina užduotį.

Nevalomas kavos aparatas tampa pelėsių kaupimosi vieta. Pelėsiai skleidžia nemalonų kvapą, plečiasi, gali patekti į vietas, kur yra kavos ar vandens talpa ir netgi pakenkti kavos skoniui. Be to, nevalomas aparatas gali užsikišti, sutrikti vandens padavimo funkcija ar kavos malimo. Taigi, tai svarbu.

Perskaitykite kavos aparato naudojimosi vadovą, jame nurodytos visos aparato dalys, kurias reikia išvalyti ir kaip tai saugiai padaryti.

Reguliariai atlikite nukalkinimo procedūrą

Kavos aparatui nereikalingas specialus vanduo, puikiausiai tinka ir vanduo iš čiaupo. Tačiau daugelyje miestų jis yra kietas, t.y. kalkėtas. Kaip ir arbatinis apsineša kalkėmis, taip ir kavos aparato dalys apsineša kalkėmis. Dėl to aparatas gali nustoti funkcionuoti.

Norint išvengti gedimo, būtina reguliariai atlikti nukalkinimo procedūrą. Kiekvienas aparatas turi specialią nukalkinimo programą, tad tereikia į vandens talpą įpilti specialios priemonės ir paspausti atitinkamus mygtukus. Aparato naudojimosi vadove šiai funkcijai paprastai skiriamas ypatingas dėmesys ir rasite visą reikiamą bei tikslią informaciją. Kitas būdas – naudoti minkštą, nukalkintą vandenį.

Kaip matote, tai itin paprasti patarimai, tačiau jie garantuoja, jog kavos aparatas nesuges, jo nereikės dažnai taisyti ir vežti į remonto dirbtuves.