Ateidamas ruduo į kiekviena sodą ir daržą atneša daug gėrybių. Pastaruoju metu lietuvių labai pamėgti ir mielai auginami tapo moliūgai. Tai labai universalus vaisius. Moliūgus galima troškinti, kepti ir virti, iš jų gaminamos sriubos, košės, tyrės ir kiti skaniausi patiekalai. Tai vienmetis žolinis šilumą labai mėgstantis augalas, auginantis vaisius. Jie būna labai įvairių formų, dydžio ir spalvų. Moliūgai gali sverti nuo kelių šimtų gramų, jei jie dekoratyviniai, iki kelių šimtų kilogramų. Rekordinio dydžio moliūgas 1986 m. buvo užaugintas JAV. Jis svėrė net 302 kg. Valgyti galima visas šio augalo dalis: minkštimą, sėklas, lapus ir net žiedus. Patiekalai, pagaminti iš moliūgų, stimuliuoja kraujotaką ir šildo galūnes. Jie puikiai dera su visais prieskoniais,…